dinsdag 27 oktober 2009

Lampionnen maken in 4b


Op 27 oktober zijn we begonnen met het maken van een lampion voor Sint Maarten. De kinderen van de groepen 3 en 4 konden kiezen uit een Mondriaanlampion, een priklampion en een herfstlampion. In het lokaal van 4b werd de herfstlampion gemaakt. We zijn vandaag aan de slag gegaan met de 'ruitjes'.

Op één ruitje gingen we spatten. Je legt een gedroogd herfstblaadje op je ruitje en gaat met een spatraampje ecoline spatten, zodat je de vorm van het blad te zien krijgt. Dit was best moeilijk, want het blaadje verschoof af en toe. Er lagen soms ook ineens druppels ecoline op het ruitje. Toch zijn er veel blaadjes goed gelukt.
Op het tweede ruitje gingen we ecoline blazen met een rietje. Je moest proberen allemaal weggetjes door elkaar heen te blazen. Droog blazen, anders wordt je ruitje nat!


Op het laatste ruitje hebben we met waskrijt een afdruk gemaakt van een blad. Het herfstblad onder je ruitje, flink krassen met je platte krijtje en dan zie je alle nerven van het blad er doorheen. Nu nog met olie het ruitje insmeren, want daar wordt het doorzichtig van. Mooi hoor!
Volgende week gaan we de ruitjes in het raamwerk plakken.
Klik hier voor de mooie foto's.
Geschreven door juf Anneke