zondag 29 november 2009

Chocoladegeld voor Teip!

Teip is met zijn caravan naar Uitgeest gekomen en hij is op zoek naar De Wissel, omdat hij graag Schatkamerpiet wil worden. Aan de kinderen van De Wissel heeft hij gevraagd of ze hem de weg willen wijzen en of ze hem willen helpen aan nieuwe kleren. Groep 4b heeft als opdracht het Sinterklaasspel gedaan, waarmee ze chocolademunten konden verdienen.

De kinderen moesten voor het spel verschillende opdrachten doen of vragen beantwoorden (net als bij "Party & Co"). Dat hebben ze heel knap gedaan! Ze hebben een heleboel munten verzameld voor Teip.
Renze en Thomas hebben (als Piet verkleed) de munten naar Teip's caravan gebracht en de volgende dag kregen we al bericht van Teip. Hij heeft er een mooi shirt van gekocht!
De foto van Teip in zijn nieuwe shirt hangt nu bij de andere foto's op het prikbord naast de gymzaaldeur.

We zijn heel benieuwd wat hij nog meer zal kopen! We houden het prikbord in de gaten!

Juf Anneke

dinsdag 3 november 2009

Nationaal Schoolontbijt


Dinsdag 3 november was wel een heel rare dag in groep 4b. De juffen hadden hun pyjama aan en ook de kinderen kwamen in hun pyjama de klas binnen! (We zagen ook erg leuke sloffen!)

Het was de dag van het Nationaal Schoolontbijt. Dit werd georganiseerd om aandacht te vragen voor goede voeding, in het byzonder een goed ontbijt. Natuurlijk wordt met dit ontbijt ook aandacht gevraagd voor de kinderen die niet elke dag een goed ontbijt kunnen krijgen.

Alle kinderen op De Wissel hebben deze dag op school ontbeten.
Ons ontbijt bestond uit een tafel vol heerlijk brood, kadetjes, suikerbrood en natuurlijk allerlei beleg. De tafels waren gezellig gedekt en op twee kadetjes na is alles opgegeten! Wat heeft iedereen lekker zitten smullen! Het was ook wel een heel gezellige manier om de dag te beginnen. Na een uur hebben we de boel opgeruimd en zijn we vol energie aan het werk gegaan!
Klik hier voor alle foto's.
Geschreven door juf Anneke

Lampionnen maken in 4b (deel 2)


Op 3 november hebben we de lampionnen afgemaakt. Vandaag moest iedereen het raamwerk uitprikken en -knippen. Daarna konden de ruitjes die ze vorige week zo mooi hebben gemaakt in het raamwerk worden geplakt. Tot slot werden de lampionnen aan de rand versierd met gedroogde herfstbladeren.

Het zijn allemaal heel mooie lampionnen geworden, wat heeft iedereen hard gewerkt!

Ook de hulpouders hebben deze twee middagen hard gewerkt: bedankt voor het helpen!
Klik hier voor de foto's van het eindresultaat!
Geschreven door juf Anneke